Trogodišnji nastavak saradnje u poduzetnišvu s norveškim partnerima

Bez autora
May 15 2014

Održan je koordinacijski sastanak okviru nastavka suradnje INTERA Tehnološkog Parka s norveškim partnerima Athene Prosjektledelse kroz projekt kojeg je podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške u trajanju od tri godine.Riječ je o projektu čiji je cilj unapređenje poduzetničke klime u Hercegovini kroz podršku osnivanju novih poduzeća te uspostavi direktne poslovne suradnje naših privrednika s norveškim privrednicima. Također, nastojat će se potaknuti suradnja visokog obrazovanja s domaćim gospodarskim subjektima te akademskim institucijama u inozemstvu.

Trogodišnji nastavak saradnje u poduzetnišvu s norveškim partnerimaOdržan je koordinacijski sastanak okviru nastavka suradnje INTERA Tehnološkog Parka s norveškim partnerima Athene Prosjektledelse kroz projekt kojeg je podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške u trajanju od tri godine.

Riječ je o projektu čiji je cilj unapređenje poduzetničke klime u Hercegovini kroz podršku osnivanju novih poduzeća te uspostavi direktne poslovne suradnje naših privrednika s norveškim privrednicima. Također, nastojat će se potaknuti suradnja visokog obrazovanja s domaćim gospodarskim subjektima te akademskim institucijama u inozemstvu.

Projekt će se realizirati kroz usluge poslovnog inkubiranja za tehnološki orijentirana start-up poduzeća, matchmaking (umrežavanje) domaćih poduzeća s inozemnim, s naglaskom na sektore obrade metala i informacijskih tehnologija, uspostavljanje coworking prostora tj. dijeljenog/zajedničkog ambijenta za rad mladih poduzetnika i samostalnih profesionalaca s ciljem interakcije, razmjene znanja i iskustava i otvaranja novih poduzetničkih prilika te posebnu podršku ženskom poduzetništvu.

Ove i druge usluge podrške imaju priliku iskoristiti svi koji razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa kao i oni zainteresirani za uspostavljanje izravne poslovne suradnje s poduzećima u inozemstvu. Ovo je također prilika ekspertima i profesionalcima iz područja razvoja poslovanja, tehnologija i implementacije projekata za angažman u aktivnostima INTERA TP-a.

- U suradnji s INTERA Tehnološkim Parkom želimo potaknuti kreiranje novih radnih mjesta kroz uspostavu poslovnog inkubatora i suradnju BiH poduzeća s norveškim. Naglasak želimo staviti i na žensko poduzetništvo", izjavila je gđa Astrid Green, direktorica Athene Prosjektledelse, norveške konzultantske kuće koja je implementator ovog projekta.
Fokusirat ćemo se na pružanje usluga podrške za sve one koji žele pokrenuti vlastiti biznis, ali i podršku postojećim poduzećima kroz uspostavu suradnje s inozemnim. Želimo potaknuti  i međunardone projekte i suradnju između naše akademske zajednice i inozemnih visokoobrazovnih institucija - naglasio je Mladen Kostić, izvršni direktor INTERA Tehnološkog Parka.

Ovaj projekt je nastavak dosadašnjih aktivnosti i projekata, s ciljem unapređenja poduzetničke klime, koje je INTERA Tehnološki Park pokrenuo u proteklom razdoblju. U tom duhu, samo prošle godine je INTERA Tehnološki Park bio domaćin i (su)organizator mnogobrojnih poslovnih susreta, seminara, edukacija i konferencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik